Lunchmeny

Lunchmeny
Onsdag 29 November

Dagens Husman

Fransk fisk & skaldjursgryta med aioli 

Friterad kyckling med rostad potatis & coleslaw

Soppa 

Kryddig köttsoppa 

Vegetariskt 

Rödbets lasagne med tomatsås 

 

A la carté
Skagentoast toppad med sikrom

Bankens Biff-burgare, 200g mald högrev/biff serveras med picklad silverlök, tryffelmajonnäs, hjärtsallad, tomat, saltgurka & peperoni

 

Välkommen till Banken Bar & Brasserie

Utmärkelse i White Guide

Nu har också restaurang Banken Bar & Brasserie kommit med i ansedda White Guide. Sedan tidigare finns även vår andra restaurang Två rum och kök med. Läs mer om omdömet på White Guides hemsida.

Allt började på Champs Elysées 1986

Ingemar Eberstål och Gert Klötzke hade båda gått till final i Årets kock och befanns sig med ett gäng kockar på studiebesök i ett vårvarmt Paris. Efter en lång, livlig och njutningsfull lunch på ett typiskt franskt brasserie på Champs Elysée lyser Ingemar plötsligt upp och utbrister: ”Ett brasserie! Jag ska öppna ett brasserie i Falun.” Det var så det började. Idén om Banken. En ny sorts restaurang som skulle vända upp och ner på Faluns krogliv. En klassiker redan som idé.

TA DEN ANRIKA STENTRAPPAN en våning upp och slå dig ner i den inbjudande brasseriemiljön. Här kan du njuta av en vällagad lunch, Bankens klassiska panna eller läckra smaker från världens alla hörn.
Oavsett tidpunkt finns det alltid ett gott skäl att slinka in på Banken.

Se Banken Bar & Brasserie i 3d

Öppettider
BANKEN BAR & BRASSERIE
Måndag – Torsdag 11.30 – 22.00
Fredag 11.30 – 23.00
Lördag 13.00 – 23.00
Dagens lunch serveras 11.30 – 14.00 (måndag-fredag)

Avvikande öppettider
Torsdag 23/12  11.30-18.00
Julafton stängt
Juldagen stängt
Nyårsafton stängt
Nyårsdagen stängt 

Butik Banken erbjuder ett stort utbud av kött, fisk, skaldjur, goda olivoljor. Våra populära färdiglagade rätter – Bankens helgpåse och Bankens Vardagspåse.